Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésraguleves vajgaluskával recept

Sertésraguleves vajgaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 húsleves kocka
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 2 db sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1 szelet zellergumó
    • 1 kis üveg szeletelt gomba

    A vajgaluskához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg vaj
    • 4 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A sertéscombot feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd beletesszük a leveskockát és belereszeljük a fokhagymát.

    Fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is.

    Amikor megpuhul, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, majd fűszerezzük és a végén bazsalikommal ízesítjük.

    A galuska készítése:

    A tojást felverjük a vajjal, majd sót és lisztet adunk hozzá. Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró, lobogó levesbe kanállal beleszaggatjuk. 5 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá