Sertésraguleves vajgaluskával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 db sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 1 kis üveg szeletelt gomba
A vajgaluskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg vaj
- só
- 4 ek finomliszt
Elkészítése:
A sertéscombot feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd beletesszük a leveskockát és belereszeljük a fokhagymát.
Fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is.
Amikor megpuhul, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, majd fűszerezzük és a végén bazsalikommal ízesítjük.
A galuska készítése:
A tojást felverjük a vajjal, majd sót és lisztet adunk hozzá. Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró, lobogó levesbe kanállal beleszaggatjuk. 5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

