Sertésraguleves vajgaluskával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 húsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 db sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 1 kis üveg szeletelt gomba
A vajgaluskához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- só
- 4 ek finomliszt
Elkészítése:
A sertéscombot feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd beletesszük a leveskockát és belereszeljük a fokhagymát.
Fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is.
Amikor megpuhul, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, majd fűszerezzük és a végén bazsalikommal ízesítjük.
A galuska készítése:
A tojást felverjük a vajjal, majd sót és lisztet adunk hozzá. Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró, lobogó levesbe kanállal beleszaggatjuk. 5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »