Sertésraguleves vajgaluskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 húsleves kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 kis üveg szeletelt gomba

A vajgaluskához:

  • 2 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 4 ek finomliszt

Elkészítése:

A sertéscombot feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd beletesszük a leveskockát és belereszeljük a fokhagymát.

Fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is.

Amikor megpuhul, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, majd fűszerezzük és a végén bazsalikommal ízesítjük.

A galuska készítése:

A tojást felverjük a vajjal, majd sót és lisztet adunk hozzá. Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró, lobogó levesbe kanállal beleszaggatjuk. 5 percig főzzük.