Sertésragu leves szárított vargányával recept
Hozzávalók:
- 30-40 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- zellerlevél
- só
- bazsalikom
- 2 db marhahúsleves kocka
- 5 dkg szárított vargánya gomba
Elkészítése:
A vargányát hideg vízben áztattam 1-2 órát,közben cseréltem róla a vizet. A sertéscombot feldaraboltam,kevés olajon apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem,rátettem a húst,húsleveskockát,fokhagymát reszelve,sót,delikátot,a gombát.
Fedő alatt félkészre főztem és utána tettem hozzá a zöldségféléket.(sárgarépa,petrezselyem,zeller stb) Amikor megpuhult ,felöntöttem megfelelő mennyiségű vízzel,után fűszereztem,a végén bazsalikommal ízesítettem.
Eperlevél a levesbetét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

