Sertésgulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-3 szál fehér és sárgarépa
- 1-1 TV, kápia, erős paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15-15 dkg húsos és zsírszalonna
- 2-3 evőkanál sertészsír
- 1,5 kg sertés lapocka
- 1,5 kg krumpli
- só, bors, paprika
- ízlés szerint gulyásleves kocka, piros arany, gulyáskrém
Elkészítése:
A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és a szalonnát apró kockára, a húst és a krumplit egyforma nagyságúra, kb 3*3-as kockára vágjuk.
Bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, ha nem lenne elég pótoljuk sertészsírral, rádobjuk a vöröshagymát, mikor már majdnem üveges, mehet mellé a fokhagyma is. Paprikázzuk, óvatosan, hogy meg ne égjen, a bográcsot félre is húzhatjuk addig. Mehet bele a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, majd kétszer elfőzzük a levét, amit persze vízzel pótolunk.
Mikor kialakult a szép kis pörkölt alap rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ízlés szerint dobunk bele 2 gulyásleves kockát, 1-1 evőkanál piros aranyat és gulyáskrémet.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, ha már a hús majdnem teljesen puha, mehet bele a krumpli is. Készre főzzük és forrón tálaljuk friss házi kenyérrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


