Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésgulyás recept

Sertésgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 szál fehér és sárgarépa
    • 1-1 TV, kápia, erős paprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 15-15 dkg húsos és zsírszalonna
    • 2-3 evőkanál sertészsír
    • 1,5 kg sertés lapocka
    • 1,5 kg krumpli
    • só, bors, paprika
    • ízlés szerint gulyásleves kocka, piros arany, gulyáskrém

    Elkészítése:

    A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és a szalonnát apró kockára, a húst és a krumplit egyforma nagyságúra, kb 3*3-as kockára vágjuk.

    Bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, ha nem lenne elég pótoljuk sertészsírral, rádobjuk a vöröshagymát, mikor már majdnem üveges, mehet mellé a fokhagyma is. Paprikázzuk, óvatosan, hogy meg ne égjen, a bográcsot félre is húzhatjuk addig. Mehet bele a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, majd kétszer elfőzzük a levét, amit persze vízzel pótolunk.

    Mikor kialakult a szép kis pörkölt alap rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ízlés szerint dobunk bele 2 gulyásleves kockát, 1-1 evőkanál piros aranyat és gulyáskrémet.

    Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, ha már a hús majdnem teljesen puha, mehet bele a krumpli is. Készre főzzük és forrón tálaljuk friss házi kenyérrel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá