Hozzávalók:
Elkészítése:
A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és a szalonnát apró kockára, a húst és a krumplit egyforma nagyságúra, kb 3*3-as kockára vágjuk.
Bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, ha nem lenne elég pótoljuk sertészsírral, rádobjuk a vöröshagymát, mikor már majdnem üveges, mehet mellé a fokhagyma is. Paprikázzuk, óvatosan, hogy meg ne égjen, a bográcsot félre is húzhatjuk addig. Mehet bele a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, majd kétszer elfőzzük a levét, amit persze vízzel pótolunk.
Mikor kialakult a szép kis pörkölt alap rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ízlés szerint dobunk bele 2 gulyásleves kockát, 1-1 evőkanál piros aranyat és gulyáskrémet.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, ha már a hús majdnem teljesen puha, mehet bele a krumpli is. Készre főzzük és forrón tálaljuk friss házi kenyérrel.