Sárgarépa-krémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 1-2 szál petrezselyemlevél
- 1 ek étolaj
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 dl szójatej
- 1 tk citromlé
- ízlés szerint só
- cukor
- őrölt bors
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépából reszeljünk le sajtreszelőn kb. 1 púpozott evőkanálnyit, ezt tegyük be a hűtőbe lefedve.
A többi répát és a megtisztított petrezselyemgyökeret vékonyra szeleteljük. Másfél literes fazékba öntjük az olajat, tűzhelyen felhevítjük, hozzáadjuk a zöldségkarikákat. Enyhén megsózzuk, és lefedve közepes hőmérsékleten, néha megkeverve puhára pároljuk (kb. 10 perc). Ekkor beleszórjuk a cukrot, a lisztet, közben kevergetjük, utána egy kevés vízzel simára keverjük. Hozzáöntjük a szójatejet és 8 dl vizet.
Botmixerrel pépesítjük, és felforraljuk. Forrás után közepes hőmérsékleten főzzük 10 percig. (Pótoljuk az elforrt vizet.) Ízesítjük citromlével, borssal. Ha szükséges, sózzuk, cukrozzuk még.
Tálaláskor mindegyik tányérba tegyünk egy kevés reszelt répát és néhány petrezselyemlevelet.
Tipp:
Hidegen kitűnő nyári leves.
A sárgarépa-krémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »