Sárgarépa-krémleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 1-2 szál petrezselyemlevél
- 1 ek étolaj
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 dl szójatej
- 1 tk citromlé
- ízlés szerint só
- cukor
- őrölt bors
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépából reszeljünk le sajtreszelőn kb. 1 púpozott evőkanálnyit, ezt tegyük be a hűtőbe lefedve.
A többi répát és a megtisztított petrezselyemgyökeret vékonyra szeleteljük. Másfél literes fazékba öntjük az olajat, tűzhelyen felhevítjük, hozzáadjuk a zöldségkarikákat. Enyhén megsózzuk, és lefedve közepes hőmérsékleten, néha megkeverve puhára pároljuk (kb. 10 perc). Ekkor beleszórjuk a cukrot, a lisztet, közben kevergetjük, utána egy kevés vízzel simára keverjük. Hozzáöntjük a szójatejet és 8 dl vizet.
Botmixerrel pépesítjük, és felforraljuk. Forrás után közepes hőmérsékleten főzzük 10 percig. (Pótoljuk az elforrt vizet.) Ízesítjük citromlével, borssal. Ha szükséges, sózzuk, cukrozzuk még.
Tálaláskor mindegyik tányérba tegyünk egy kevés reszelt répát és néhány petrezselyemlevelet.
Tipp:
Hidegen kitűnő nyári leves.
A sárgarépa-krémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »