Sárgaborsóleves recept
Hozzávalók:
- 2 l csirke vagy zöldség alaplé
- 750 ml víz
- 200 g sárgaborsó
- 3 nagyobb burgonya kockára vágva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
- 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- só, frissen őrölt fehér bors
- friss petrezselyem a díszítéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).
Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.
Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

