Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsóleves recept

Sárgaborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 l csirke vagy zöldség alaplé
    • 750 ml víz
    • 200 g sárgaborsó
    • 3 nagyobb burgonya kockára vágva
    • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
    • 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
    • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 ek olívaolaj
    • só, frissen őrölt fehér bors
    • friss petrezselyem a díszítéshez
    • tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).

    Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.

    Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá