Sárgaborsóleves recept

Hozzávalók:
- 2 l csirke vagy zöldség alaplé
- 750 ml víz
- 200 g sárgaborsó
- 3 nagyobb burgonya kockára vágva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
- 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- só, frissen őrölt fehér bors
- friss petrezselyem a díszítéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).
Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.
Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »