Sárgaborsóleves recept

Hozzávalók:
- 2 l csirke vagy zöldség alaplé
- 750 ml víz
- 200 g sárgaborsó
- 3 nagyobb burgonya kockára vágva
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
- 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- só, frissen őrölt fehér bors
- friss petrezselyem a díszítéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).
Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.
Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »