Sárgaborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sárgaborsóleves

Hozzávalók:

  • 2 l csirke vagy zöldség alaplé
  • 750 ml víz
  • 200 g sárgaborsó
  • 3 nagyobb burgonya kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
  • 1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • friss petrezselyem a díszítéshez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul (30-40 perc).

Ha elkészült, robotgéppel összeturmixoljuk.

Petrezselyemmel és tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!