Sárgaborsó gulyás pulykahússal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felső comb filé
- 25 dkg sárgaborsó
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 4 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- néhány babérlevél
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
Galuskához/csipetkéhez:
- tojás
- liszt
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót előző este beáztatom.
A húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belekerül a leöblített borsó, a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.
Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


