Sárgaborsó gulyás pulykahússal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felső comb filé
- 25 dkg sárgaborsó
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 4 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- néhány babérlevél
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
Galuskához/csipetkéhez:
- tojás
- liszt
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót előző este beáztatom.
A húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belekerül a leöblített borsó, a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.
Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »