Sárgaborsó gulyás pulykahússal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felső comb filé
- 25 dkg sárgaborsó
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 4 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- néhány babérlevél
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
Galuskához/csipetkéhez:
- tojás
- liszt
- víz
Elkészítése:
A sárgaborsót előző este beáztatom.
A húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belekerül a leöblített borsó, a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt.
Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.