Sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg barack
- kevés reszelt gyömbér
- 1 kávés kanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 -5 db. szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 csipet só
- víz
Elkészítése:
A barackot kettévágjuk, majd a magját eltávolítjuk. Vízben feltesszük főni, a gyümölcsök felét, majd hozzáadjuk a szorbitot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a fahéjat, a tejszínt, a reszelt gyömbért és egy csipetnyi sót.
Mikor felforrt, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük. A megmaradt gyümölcsöket, valamint a szegfűszeget is beletesszük, és ismét felforraljuk.
Őszi, és sárgabarackból is készíthetjük, de más gyümölcsökkel is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »