Salátaleves / csalánleves recept

Hozzávalók:
- 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva
- 5 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 kávéskanál cukor
- kevés fehérbor
- kevés liszt
- kevés olívalolaj
- kevés só
- 200 g főzőtejszín
Elkészítése:
A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.
A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.
Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.
Tipp:
Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »