Sajtos húsgombócleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 15 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej hagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- delikát ízlés szerint
- zsemlemorzsa szükség szerint
A leves hozzávalói:
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- egy fél fej karalábé
- egy kisebb zeller
- maroknyi zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit a zsemlemorzsa kivételével összekeverjük. A zsemlemorzsát csak akkor adjuk hozzá, ha a gombócunk nem áll össze.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kb 2 liter vízzel. Belerakjuk a paprikát, hagymát, a borsót és ízesítjük. Ne túl sok fűszerrel, mert a gombóc íze is belefő a levesbe. Inkább aztán ízesítjük még.
Közben a gombócokat kevés olajon serpenyőben megforgatjuk és a leveshez adjuk. Készre főzzük.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető leves. A barátaink is nagyon imádják.
Próbáljátok ki nyugodtan, biztos nem bánjátok meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »