Sajtgombócos zöldségleves recept

Hozzávalók:
Zöldségleves:
- 2 db közepes cukkini
- 2 db karalábé ez is inkább a kicsi, vagy egy nagyobb
- 3 db sárgarépa
- kb. 1 liter húsleves, szűrten,vagy kockából készítve,
- szükség szerint só és fehér bors.
- 1 dl főzőtejszín
Sajtgombóc:
- vegyes sajt reszelve úgy 20-25 dkg, minél több fajta annál ízletesebb
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2 púpozott evőkanál liszt
- só és fehér bors.
Elkészítése:
A zöldségeket mind zsülienre vágjuk (tudod ez a gyufaszál szélesség-hosszúság)
Olívaolajon (vagy bármi máson) kezdjük párolni elsőként a sárgarépa, majd a karalábé és végül a cukkini. Ez a “fövési sorrendjük”! A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, itt azonban a felöntőlé ízére is kell számítani!
Ha már a cukkini is belekerült felöntjük szűrt húslevessel, vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.
Sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük, ez állhat a sorsára várva, – ha jól adagoltuk a lisztet, akkor olyan jól formázható lesz a masszánk, ha nem mehet még bele liszt egy kevés, ha a leves felforrt és belegömbölyítjük a gombócokat.
Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor egy pár perc főzést követően kb. 1 dl. főzőtejszínnel bolondítjuk. De ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat, csak “összemelegítjük”
Jó étvágyat! Kovica
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »