Sajtgombócos zöldségleves recept

Hozzávalók:
Zöldségleves:
- 2 db közepes cukkini
- 2 db karalábé ez is inkább a kicsi, vagy egy nagyobb
- 3 db sárgarépa
- kb. 1 liter húsleves, szűrten,vagy kockából készítve,
- szükség szerint só és fehér bors.
- 1 dl főzőtejszín
Sajtgombóc:
- vegyes sajt reszelve úgy 20-25 dkg, minél több fajta annál ízletesebb
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2 púpozott evőkanál liszt
- só és fehér bors.
Elkészítése:
A zöldségeket mind zsülienre vágjuk (tudod ez a gyufaszál szélesség-hosszúság)
Olívaolajon (vagy bármi máson) kezdjük párolni elsőként a sárgarépa, majd a karalábé és végül a cukkini. Ez a “fövési sorrendjük”! A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, itt azonban a felöntőlé ízére is kell számítani!
Ha már a cukkini is belekerült felöntjük szűrt húslevessel, vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.
Sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük, ez állhat a sorsára várva, – ha jól adagoltuk a lisztet, akkor olyan jól formázható lesz a masszánk, ha nem mehet még bele liszt egy kevés, ha a leves felforrt és belegömbölyítjük a gombócokat.
Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor egy pár perc főzést követően kb. 1 dl. főzőtejszínnel bolondítjuk. De ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat, csak “összemelegítjük”
Jó étvágyat! Kovica
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »