Rókagombaleves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 10 dkg rókagomba
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 közepes újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l csirke alaplé
- 2 dl víz
- 3 ek napraforgó olaj
Húsgombóchoz:
- 10 dkg darált marhahús
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 1 ek vagdalt petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kis vöröshagyma (reszelve)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A leves elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és zúzott fokhagymát, majd a tisztított zöldségeket karikázzuk bele a lábasba. Sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, jól összerázzuk, majd felöntjük az alaplével.
Jól felforraljuk a levest, majd takarékra vegyük a lángot, és a mosott, szeletelt rókagombát beledobjuk a levesbe. Ízesítésnek ételízesítőt használjunk.
A leveshez öntsük a vizet, hogy ne forrjon, és vizes kézzel gombócokat formázzunk a húsmasszából a levesbe. Addig főzzük lassú lángon, amíg feljönnek a tetejére, és még 15 percig főzzük.
A kész levest tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.
Húsgombóchoz:
A húshoz keverjük a fűszereket, a reszelt hagymát és a zöldet, meg tojást, és a morzsával jó állagú masszát készítsünk.
Hagyjuk 10 percet pihenni hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »