Rókagombaleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rókagomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3-4 db burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- fűszerpaprika
- 1 evőkanál rétesliszt
- 1 húsleveskocka vagy ételízesítő
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.
A burgonyát, répát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
A rókagombát enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »