Rókagombaleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rókagomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3-4 db burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- fűszerpaprika
- 1 evőkanál rétesliszt
- 1 húsleveskocka vagy ételízesítő
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.
A burgonyát, répát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
A rókagombát enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »