Rántott krumplileves recept

Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 1,5 liter víz
- 1 kk só
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- csipet bors
- 2 púpos ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával) és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva elkeverjük a pirospaprikával, majd a levesbe csorgatjuk. Ha besűrűsödött, el is zárhatjuk. Melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »