Rántott krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 1,5 liter víz
  • 1 kk só
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • csipet bors
  • 2 púpos ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával) és addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva elkeverjük a pirospaprikával, majd a levesbe csorgatjuk. Ha besűrűsödött, el is zárhatjuk. Melegen kínáljuk.