Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rámenleves recept

Rámenleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell (csontos)
    • 1,5 l csirke húsleves
    • 15 dkg shitake gomba
    • 6 szál újhagyma
    • 30 dkg soba tészta
    • szójaszósz

    Elkészítése:

    A csirkemellet kicsontozom, lehúzom a bőrét, a színhúst vékony csíkokra vágom.

    A csontot és a bőrt 1,5 l hideg vízben kevés ételízesítővel, pár szem borssal, 1 gerezd fokhagymával megfőzöm.
    A leszűrt csirkelevest felforralom, hozzáadom csirkehúst, a felszeletelt gombát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a soba tésztát.

    Amikor újból felforrt, ízesítem szójaszósszal, és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta megfő benne.

    Tipp:

    Ez egy japán leves recept. Az ázsiai levesek laktatóak, zamatosak, mivel kevés lével készülnek, a belefőzött zöldségek soha sincsenek puhára főzve, mindig roppanósak maradnak, sőt a különböző csírák, hagymák, zöldfűszerek a főzés végén kerülnek a levesbe. Sok esetben ezeket külön is kínálják a leves mellé, és evés közben, ahogy fogy a tányérból, úgy pótolják, hogy mindig frissen legyen a levesben.

    A leves különlegessége a soba tészta, ez egy hajdinából készült tészta, amit házilag is könnyű elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá