Rámenleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell (csontos)
  • 1,5 l csirke húsleves
  • 15 dkg shitake gomba
  • 6 szál újhagyma
  • 30 dkg soba tészta
  • szójaszósz

Elkészítése:

A csirkemellet kicsontozom, lehúzom a bőrét, a színhúst vékony csíkokra vágom.

A csontot és a bőrt 1,5 l hideg vízben kevés ételízesítővel, pár szem borssal, 1 gerezd fokhagymával megfőzöm.
A leszűrt csirkelevest felforralom, hozzáadom csirkehúst, a felszeletelt gombát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a soba tésztát.

Amikor újból felforrt, ízesítem szójaszósszal, és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta megfő benne.

Tipp:

Ez egy japán leves recept. Az ázsiai levesek laktatóak, zamatosak, mivel kevés lével készülnek, a belefőzött zöldségek soha sincsenek puhára főzve, mindig roppanósak maradnak, sőt a különböző csírák, hagymák, zöldfűszerek a főzés végén kerülnek a levesbe. Sok esetben ezeket külön is kínálják a leves mellé, és evés közben, ahogy fogy a tányérból, úgy pótolják, hogy mindig frissen legyen a levesben.

A leves különlegessége a soba tészta, ez egy hajdinából készült tészta, amit házilag is könnyű elkészíteni.