Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, lehúzom a bőrét, a színhúst vékony csíkokra vágom.
A csontot és a bőrt 1,5 l hideg vízben kevés ételízesítővel, pár szem borssal, 1 gerezd fokhagymával megfőzöm.
A leszűrt csirkelevest felforralom, hozzáadom csirkehúst, a felszeletelt gombát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a soba tésztát.
Amikor újból felforrt, ízesítem szójaszósszal, és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta megfő benne.
Ez egy japán leves recept. Az ázsiai levesek laktatóak, zamatosak, mivel kevés lével készülnek, a belefőzött zöldségek soha sincsenek puhára főzve, mindig roppanósak maradnak, sőt a különböző csírák, hagymák, zöldfűszerek a főzés végén kerülnek a levesbe. Sok esetben ezeket külön is kínálják a leves mellé, és evés közben, ahogy fogy a tányérból, úgy pótolják, hogy mindig frissen legyen a levesben.
A leves különlegessége a soba tészta, ez egy hajdinából készült tészta, amit házilag is könnyű elkészíteni.