Pulykanyak leves recept

Hozzávalók:
- 2 pulykanyak
- 1 szelet káposzta
- 4 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 paprika
- 2-3 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szemes bors
- zöld petrezselyem
- zeller levél
- lestyán levél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- cérnametélt
Elkészítése:
A pulykanyakat megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot leszedjük a tetejéről, hogy ne legyen zavaros a levesünk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát egészben, a káposztát, a paradicsomot és a paprikát.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot és a zöld fűszereket is. Kis lángon főzzük, és ne fedjük le.
Ha minden puhára főtt, vegyük le a tűzről és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd szűrjük át egy másik fazékba.
A cérnametéltet egy külön edényben, sós, forró vízben kifőzzük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »