Pulykanyak leves recept

Hozzávalók:
- 2 pulykanyak
- 1 szelet káposzta
- 4 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 paprika
- 2-3 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szemes bors
- zöld petrezselyem
- zeller levél
- lestyán levél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- cérnametélt
Elkészítése:
A pulykanyakat megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot leszedjük a tetejéről, hogy ne legyen zavaros a levesünk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát egészben, a káposztát, a paradicsomot és a paprikát.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot és a zöld fűszereket is. Kis lángon főzzük, és ne fedjük le.
Ha minden puhára főtt, vegyük le a tűzről és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd szűrjük át egy másik fazékba.
A cérnametéltet egy külön edényben, sós, forró vízben kifőzzük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »