Pulykanyak leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykanyak leves

Hozzávalók:

  • 2 pulykanyak
  • 1 szelet káposzta
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 paprika
  • 2-3 karika csípős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • zöld petrezselyem
  • zeller levél
  • lestyán levél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • cérnametélt

Elkészítése:

A pulykanyakat megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot leszedjük a tetejéről, hogy ne legyen zavaros a levesünk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát egészben, a káposztát, a paradicsomot és a paprikát.

Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot és a zöld fűszereket is. Kis lángon főzzük, és ne fedjük le.

Ha minden puhára főtt, vegyük le a tűzről és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd szűrjük át egy másik fazékba.

A cérnametéltet egy külön edényben, sós, forró vízben kifőzzük.

Jó étvágyat!