Pulykagulyás nokedlivel gazdagon recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykacomb filé
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kisebb karalábé
- 4 nagyobb szem krumpli
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 ek tyúkzsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk őrölt paprika
Nokedlihez:
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 púpos ek liszt
- 1 csipet só
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.
A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel. A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert . Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.
A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük. Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.
Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

