Pulyka raguleves tárkonyosan recept

Hozzávalók:
- 600 g pulyka felső comb filé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 db karalábé
- 1 marék zöldborsó
- 200 g. főzőtejszín (20%-os)
- kevés só, és bors
- kevés tárkony
- 4 marék levestészta (eperlevél)
- kevés étolaj
Elkészítése:
A pulykacombot kisebb kocákra vágom, a hagymát lereszelem, a fokhagymát szétnyomom. A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágom.
a húsdarabokat kevés étolajon megpirítom addig, míg ki nem fehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beleteszem, a reszelt hagymát, és a fokhagymát. Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor adom hozzá a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is. Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverem a főzőtejszínnel, belerakom a levestésztát, és ismét felforralom.
Bőséges ebéd, akár egytálételként is fogyasztható
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »