Pulyka raguleves tárkonyosan recept
Hozzávalók:
- 600 g pulyka felső comb filé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 db karalábé
- 1 marék zöldborsó
- 200 g. főzőtejszín (20%-os)
- kevés só, és bors
- kevés tárkony
- 4 marék levestészta (eperlevél)
- kevés étolaj
Elkészítése:
A pulykacombot kisebb kocákra vágom, a hagymát lereszelem, a fokhagymát szétnyomom. A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágom.
a húsdarabokat kevés étolajon megpirítom addig, míg ki nem fehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beleteszem, a reszelt hagymát, és a fokhagymát. Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor adom hozzá a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is. Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverem a főzőtejszínnel, belerakom a levestésztát, és ismét felforralom.
Bőséges ebéd, akár egytálételként is fogyasztható
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

