Pulyka raguleves tárkonyosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulyka raguleves tárkonyosan

Hozzávalók:

  • 600 g pulyka felső comb filé
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 db karalábé
  • 1 marék zöldborsó
  • 200 g. főzőtejszín (20%-os)
  • kevés só, és bors
  • kevés tárkony
  • 4 marék levestészta (eperlevél)
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A pulykacombot kisebb kocákra vágom, a hagymát lereszelem, a fokhagymát szétnyomom. A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágom.

a húsdarabokat kevés étolajon megpirítom addig, míg ki nem fehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beleteszem, a reszelt hagymát, és a fokhagymát. Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm, míg a hús félig megpuhul.

Ekkor adom hozzá a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is. Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverem a főzőtejszínnel, belerakom a levestésztát, és ismét felforralom.

Bőséges ebéd, akár egytálételként is fogyasztható