Pasifogó leves pulykacombbal, füstölt fejjel recept

Hozzávalók:
- 250 g pulyka felső comb
- 250 g füstölt sertésfej
- 500 g krumpli
- 250 g zöldborsó
- 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- kevés kapor
- kevés petrezselyemzöld
- 1,5 l leves alaplé (csont, hús, vagy zöldség)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, hozzáadjuk a felkockázott fejet és pulykacombot. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Borssal megszórjuk, aláöntjük a bort, és lefedve rövid ideig pároljuk.
Adjuk hozzá a feldarabolt krumplit, öntsük fel az alaplével, hogy teljesen ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Adjuk hozzá a zöldfűszerekkel elkevert tejszínt és a zöldborsót, és forraljuk össze a levest.
Ha szükséges, és túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá. A tűzről levéve citromlével ízesítjük.
Tipp:
Galuskával, vagy csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »