Paradicsomos-zöldséges raguleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 20 dkg konzerv kukorica
- 1 szál sárgarépa
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítése:
Az apróra, vágott kockázott hagymát és egy gerezd fokhagymát aprítva az olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, öntünk alá egy kevés vizet és lefedve majdnem puhára pároljuk a húst.
Ha elpárolgott, akkor a vizet pótoljuk.
Beletesszük a zöldborsót és a kukoricát, a másik gerezd fokhagymát, amit felaprítottunk és a felkarikázott répát, felöntjük vízzel és mindent puhára főzünk.
Megsózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »