Paradicsomos leves sajtos galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 7 dl házi paradicsomlé
- 2 liter víz
- egy kk só
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fekete bors
- csipet bazsalikom
- 1 pici oregáno
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldség leves kocka
A sajtos galuskához:
- 0,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 3 cikk sajt reszelve
- 8-10 dkg finomliszt
Elkészítése:
A vizet elkeverjük a paradicsomlével, fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a megtisztított hagymákat és feltesszük az egészet a tűzre főni. Ha a leves már meleg akkor feloldjuk benne a kockákat is, majd ha a hagyma megpuhult akkor kivesszük a levesből. Olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Összekeverjük, megvárjuk míg újra felforr és a leves már kész is. A végén ha szükséges akkor után fűszerezhetjük.
A galuska hozzávalóit kikeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
A levest a kifőtt galuskákkal tálaljuk.
Nagyon finom.
Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »