Paradicsomos leves sajtos galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 7 dl házi paradicsomlé
- 2 liter víz
- egy kk só
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fekete bors
- csipet bazsalikom
- 1 pici oregáno
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldség leves kocka
A sajtos galuskához:
- 0,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 3 cikk sajt reszelve
- 8-10 dkg finomliszt
Elkészítése:
A vizet elkeverjük a paradicsomlével, fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a megtisztított hagymákat és feltesszük az egészet a tűzre főni. Ha a leves már meleg akkor feloldjuk benne a kockákat is, majd ha a hagyma megpuhult akkor kivesszük a levesből. Olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Összekeverjük, megvárjuk míg újra felforr és a leves már kész is. A végén ha szükséges akkor után fűszerezhetjük.
A galuska hozzávalóit kikeverjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük.
A levest a kifőtt galuskákkal tálaljuk.
Nagyon finom.
Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »