Paradicsom leves recept
Hozzávalók:
- 2-3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 kis fej vöröshagyma egészben hagyva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleves kocka
- só, cukor, petrezselyem zöldje
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- 1-1,5 l házilag befőzött paradicsomlé
Levesbetétnek:
Apró tészta, vagy rizs
Elkészítése:
Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm egy kevés vízzel, majd a paradicsomlével.
Ízesítem sóval, cukorral, leveskockával, beledobom a fokhagymát, petrezselyem zöldet, és addig főzöm, amíg a hagymák megpuhulnak. Sós vízben külön kifőzöm a levesbetétnek szánt tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

