Pandúrleves jászsági módra recept

Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg marhahús
- csipetnyi fűszerpaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 l húslevesalap
- 2 sárgarépa
- 1/2 zellergumó
- 1 marék gomba
- 1 dl tejföl
- 3 cl tárkonyecet
- 20 dkg sertés agyvelő
- 1 ek mustár
- 1-1 kis csokor kapor és majoranna
Elkészítése:
Kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítsük egy fél paprikával, és paradicsommal.
Jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket: a zellergumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is belerakunk.
Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát és paradicsomot, a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »