Pandúrleves jászsági módra recept

Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg marhahús
- csipetnyi fűszerpaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 l húslevesalap
- 2 sárgarépa
- 1/2 zellergumó
- 1 marék gomba
- 1 dl tejföl
- 3 cl tárkonyecet
- 20 dkg sertés agyvelő
- 1 ek mustár
- 1-1 kis csokor kapor és majoranna
Elkészítése:
Kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítsük egy fél paprikával, és paradicsommal.
Jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket: a zellergumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is belerakunk.
Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát és paradicsomot, a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »