Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pandúrleves jászsági módra recept

Pandúrleves jászsági módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek sertészsír
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg marhahús
    • csipetnyi fűszerpaprika
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 l húslevesalap
    • 2 sárgarépa
    • 1/2 zellergumó
    • 1 marék gomba
    • 1 dl tejföl
    • 3 cl tárkonyecet
    • 20 dkg sertés agyvelő
    • 1 ek mustár
    • 1-1 kis csokor kapor és majoranna

    Elkészítése:

    Kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítsük egy fél paprikával, és paradicsommal.

    Jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket: a zellergumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is belerakunk.

    Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát és paradicsomot, a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá