Pandúrleves jászsági módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg marhahús
  • csipetnyi fűszerpaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 l húslevesalap
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 marék gomba
  • 1 dl tejföl
  • 3 cl tárkonyecet
  • 20 dkg sertés agyvelő
  • 1 ek mustár
  • 1-1 kis csokor kapor és majoranna

Elkészítése:

Kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítsük egy fél paprikával, és paradicsommal.

Jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket: a zellergumót, a fehérrépát és a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is belerakunk.

Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát és paradicsomot, a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.