Palóc gulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1/2 kg zöldbab
- 4 szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- egy kisebb csokor kapor
- ételízesítő
- só, bors
- kb. fél doboz tejföl
Elkészítése:
A húst megmossuk és kockázzuk. A hagymát szintén kockára vágjuk és a sóval meghintve aranyszínűre pirítjuk az olajon. Mielőtt kész lenne, a fokhagymát is beletesszük.
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst, felöntjük vízzel és visszatesszük főni. Beletesszük a leves kockát, az ételízesítőt, a babért és félpuhára főzzük.
Amikor ez megvolt, jöhet bele a zöldbab, és a kapor is. A vége előtt hozzáadjuk a kockázott burgonyát, borsozzuk és kóstáljuk, ha szükséges után ízesítjük.
Amikor minden elkészült, kevés leveslével kikeverjük a tejfölt és a többi leveshez adjuk. Pár pillanat múlva elzárjuk.
További tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


