Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc bableves recept

Palóc bableves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • sonka
    • szalonna
    • kolbász
    • 50 dkg tarkabab
    • 1-2 darab krumpli
    • vöröshagyma
    • fokhagyma
    • egy nagy pohár tejföl
    • pár darab babérlevél
    • liszt
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel.

    Ebben a vízben főzzük a szalonnát, sonkát.

    Ha megfőtt a sonkát ki is vehetjük és utólag kockázzuk a levesbe, majd ugyanebbe a lébe feltesszük főni a leöblített babot és hozzáadjuk a babérleveleket.

    Mikor már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a felkarikázott kolbászt, továbbá beletörjük a fokhagymát.

    Ha minden megfőtt, ízlés szerint sózzuk majd behabarjuk a tejföllel és a liszttel. Tálaláskor a már megfőtt sonkán kívül nyers, kockázott vöröshagymát szórunk a tetejére.

    Jó étvágyat!

    Sztori: Ez az étel a téli disznóvágásból megmaradt sonka, szalonna és kolbász maradék kiváló felhasználási lehetősége. Minden hasonlót bele lehet főzni, amit a hűtőben találunk ízlés szerint. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá