Padlizsánkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 8 dl víz
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.
A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.
Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

