Padlizsánkrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 8 dl víz
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.
A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.
Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »