Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pacalleves recept

Pacalleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pacal
    • 2 vöröshagyma
    • 1 közepes sárgarépa
    • 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 csapott ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 szegedi paprika
    • 2 dl tej
    • bors
    • tárkony
    • olaj

    Tálaláshoz:

    • tejföl
    • csípős paprika

    Elkészítése:

    Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni.

    A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.

    A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.

    A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.

    Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá