Pacalleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 2 vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 szegedi paprika
- 2 dl tej
- só
- bors
- tárkony
- olaj
Tálaláshoz:
- tejföl
- csípős paprika
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni.
A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.
A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.
A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.
Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »