Pacalleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 2 vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 szegedi paprika
- 2 dl tej
- só
- bors
- tárkony
- olaj
Tálaláshoz:
- tejföl
- csípős paprika
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni.
A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.
A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.
A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.
Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.