Pacalleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 2 vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 szegedi paprika
  • 2 dl tej
  • bors
  • tárkony
  • olaj

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • csípős paprika

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni.

A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.

A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.

A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.