Orjaleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg orja csont
- 5 sárgarépa
- 3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 0,5 zellergumó
- 1 csokor petrezselyemlevél
- kevés zellerlevél
- 2 fej hagyma
- pár db egész fekete bors
- só (ízlés szerint)
- 15 dkg levestészta
Elkészítése:
A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.
Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

