Orjaleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg orja csont
- 5 sárgarépa
- 3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 0,5 zellergumó
- 1 csokor petrezselyemlevél
- kevés zellerlevél
- 2 fej hagyma
- pár db egész fekete bors
- só (ízlés szerint)
- 15 dkg levestészta
Elkészítése:
A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.
Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »