Orjaleves recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg orja csont
- 5 sárgarépa
- 3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 0,5 zellergumó
- 1 csokor petrezselyemlevél
- kevés zellerlevél
- 2 fej hagyma
- pár db egész fekete bors
- só (ízlés szerint)
- 15 dkg levestészta
Elkészítése:
A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.
Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »