Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orja leves recept

Orja leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg húsos karajcsont
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 1 karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 10 szem bors
    • ízlés szerint só
    • 1 szál zellerzöld
    • 3 szem szegfűbors

    Elkészítése:

    A csontot a rajta maradt hússal hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval feltesszük főni. Ha felforrt a habbal együtt leöntjük ezt a levet.

    Felöntjük kb 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, majd forrásig melegítjük. A keletkező habot leszedjük, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzzük.

    Ezután beletesszük a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzzük. Ha kész, a húsos csontot külön tálaljuk. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetjük.

    Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és azt is külön tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá