Orja leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg húsos karajcsont
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 szem bors
- ízlés szerint só
- 1 szál zellerzöld
- 3 szem szegfűbors
Elkészítése:
A csontot a rajta maradt hússal hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval feltesszük főni. Ha felforrt a habbal együtt leöntjük ezt a levet.
Felöntjük kb 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, majd forrásig melegítjük. A keletkező habot leszedjük, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzzük.
Ezután beletesszük a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzzük. Ha kész, a húsos csontot külön tálaljuk. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetjük.
Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és azt is külön tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.