Orja leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg húsos karajcsont
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 szem bors
  • ízlés szerint só
  • 1 szál zellerzöld
  • 3 szem szegfűbors

Elkészítése:

A csontot a rajta maradt hússal hideg vízben, ami éppen ellepi, kevés sóval feltesszük főni. Ha felforrt a habbal együtt leöntjük ezt a levet.

Felöntjük kb 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, majd forrásig melegítjük. A keletkező habot leszedjük, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzzük.

Ezután beletesszük a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzzük. Ha kész, a húsos csontot külön tálaljuk. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetjük.

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és azt is külön tálaljuk.