Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Öreg lebbencs recept

Öreg lebbencs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 100 g füstölt szalonna
    • 150 g lebbencs tészta
    • 400 g burgonya
    • 3 sárgarépa
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kis lángon zsírjára sütjük. A kisült szalonnát kivesszük, majd az apróra szelt hagymát megdinszteljük. A tört lebbencstésztát is hozzátéve, halványbarnára pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. A sárgarépát is beletesszük.

    A petrezselyem csokrot összekötve, apróra darabolt paradicsomot, pirospaprikát, sót beletéve felforraljuk. Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós! Mikor felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és a zöldpaprikát is.

    Én úgy szeretem, hogy a paprika ne főjön szét, hanem a paprikadarabok enyhén roppanósak maradjanak a levesben. Mire a krumpli megfő, minden tökéletes állapotban lesz, beleértve a lebbencstésztát is. Az aroma kifőtt belőle, így a petrezselyem levelet kivesszük.

    Tálaláskor visszatesszük a pirított szalonnát is, de van ahol 1 kanál tejfölre szedik a levest.

    Tipp:

    Nagymamám a sűrű, tartalmas leveseket nevezte “öregnek.” Akár magában is elegendő energiát biztosított a leves a mezőgazdasági munka elvégzéséhez. Legfinomabb a bográcsban készült lebbencs, de a konyha tüzén is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá