Olaszos paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 200 ml sűrített paradicsom
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- kevés cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk oregano
- 5 bazsalikomlevél (friss)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb pritaminpaprika
- olívaolaj
- 1 csomag mini mozzarella (elhagyható)
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékban az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és fokhagymát. A pritamin paprikát szintén reszelve hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, a konzerv paradicsomot, és a sűrítményt is beleöntjük.
Összekeverjük, és vízzel kicsit hígítjuk. Cukor csak akkor kell bele, ha a paradicsom nem volt elég édes. A bazsalikomot felaprítjuk, és az oregánóval együtt beleszórjuk. Pár perc, és elkészül.
Mini mozzarella sajttal kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »