Olaszos paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 200 ml sűrített paradicsom
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- kevés cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk oregano
- 5 bazsalikomlevél (friss)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb pritaminpaprika
- olívaolaj
- 1 csomag mini mozzarella (elhagyható)
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékban az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és fokhagymát. A pritamin paprikát szintén reszelve hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, a konzerv paradicsomot, és a sűrítményt is beleöntjük.
Összekeverjük, és vízzel kicsit hígítjuk. Cukor csak akkor kell bele, ha a paradicsom nem volt elég édes. A bazsalikomot felaprítjuk, és az oregánóval együtt beleszórjuk. Pár perc, és elkészül.
Mini mozzarella sajttal kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »