Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi gombócleves recept

Nyírségi gombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1/2 kg borjú lapocka /lehet sertés,csirke vagy pulyka is/
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér /fehérrépa/
    • 15 dkg gomba
    • 15 dkg zöldborsó
    • 15 dkg karfiol
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
    • petrezselyem zöld
    • 5 dkg vaj
    • 1 db citrom leve
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek finom liszt
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors

    A gombóchoz:

    • 30 dkg burgonya
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finom liszt
    • petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, fehér borssal, ételízesítővel. Közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyát áttörjük krumplinyomón, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, petrezselyemzöldet és összedolgozzuk. Ha a hús megpuhult vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha a gombóc is megpuhult /kb 8-10 perc/, liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, beleöntjük a citrom levét. Tovább forralni már nem kell!Aki szereti csipetnyi tárkonyt is tehet bele.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá