Hozzávalók 6 személyre:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, fehér borssal, ételízesítővel. Közben elkészítjük a gombócokat. A burgonyát áttörjük krumplinyomón, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, petrezselyemzöldet és összedolgozzuk. Ha a hús megpuhult vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha a gombóc is megpuhult /kb 8-10 perc/, liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, beleöntjük a citrom levét. Tovább forralni már nem kell!Aki szereti csipetnyi tárkonyt is tehet bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!