Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 80-100 g méz
- 2 dl narancslé
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1/2 szál újhagyma
- 1-2 marék tökmag
- 6 dl tej
- só
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a kikapart magokat további felhasználásra félretesszük, majd a sütőtököt 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült sütőtök héját levágjuk és a korábban félre tett magokkal együtt egy lábasban annyi vízzel, ami ellepi feltesszük főni. Forrás után 5 percig lefedve pihentetjük (ez lesz az alaplevünk).
Egy másik lábasban felhabosítjuk a mézet, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felaprított újhagymát és picit karamellizáljuk. Ezután hozzátesszük a sütőtököt, hozzáadagoljuk az alaplevet, felöntjük a narancslével, sózzuk, pár percig főzzük, majd a tejjel összeforraljuk.
Forrás után botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Végül pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Tökmagolajjal meglocsolva is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









