Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 80-100 g méz
- 2 dl narancslé
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1/2 szál újhagyma
- 1-2 marék tökmag
- 6 dl tej
- só
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a kikapart magokat további felhasználásra félretesszük, majd a sütőtököt 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült sütőtök héját levágjuk és a korábban félre tett magokkal együtt egy lábasban annyi vízzel, ami ellepi feltesszük főni. Forrás után 5 percig lefedve pihentetjük (ez lesz az alaplevünk).
Egy másik lábasban felhabosítjuk a mézet, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felaprított újhagymát és picit karamellizáljuk. Ezután hozzátesszük a sütőtököt, hozzáadagoljuk az alaplevet, felöntjük a narancslével, sózzuk, pár percig főzzük, majd a tejjel összeforraljuk.
Forrás után botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Végül pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Tökmagolajjal meglocsolva is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »