Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 80-100 g méz
- 2 dl narancslé
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1/2 szál újhagyma
- 1-2 marék tökmag
- 6 dl tej
- só
Elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a kikapart magokat további felhasználásra félretesszük, majd a sütőtököt 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült sütőtök héját levágjuk és a korábban félre tett magokkal együtt egy lábasban annyi vízzel, ami ellepi feltesszük főni. Forrás után 5 percig lefedve pihentetjük (ez lesz az alaplevünk).
Egy másik lábasban felhabosítjuk a mézet, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felaprított újhagymát és picit karamellizáljuk. Ezután hozzátesszük a sütőtököt, hozzáadagoljuk az alaplevet, felöntjük a narancslével, sózzuk, pár percig főzzük, majd a tejjel összeforraljuk.
Forrás után botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Végül pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Tökmagolajjal meglocsolva is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »