Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancskrémleves recept

Narancskrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 narancs
    • 3 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
    • fahéj
    • 8-10 szem szegfűszeg
    • cukor, só ízlés szerint
    • 1 pici rum v. rumaroma
    • fél marék mazsola
    • 3 dl tej, vagy főzőtejszín
    • 2 narancs héja

    A narancsok levét kifacsarjuk és átszűrjük, hogy ne maradjon benne mag és rost. A felét feltesszük főni, a lereszelt narancshéjjal,  szegfűszeggel, sóval, cukorral és a rummal.  Ezt forraljuk egy pár percig,  addig a másik felét csomómentesre keverjük a pudingporral.  Ha forrt egy darabig, átszűrjük és beletesszük a mazsolát.  Ismét feltesszük forrni, ha felforrt hozzákeverjük a pudingporos narancslét is. Állandó kevergetés mellet, hozzáadjuk a tejet is és levesszük a tűzről.  Hidegvíz fürdőben addig kevergetjük, míg langyosra hűl.

    Tejszínhabbal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá