Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Modern” babgulyás recept

“Modern” babgulyás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kockákra vágott sertéshús (bár, én csirkemellet használtam, az volt itthon :))
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg bab
    • 3 gerezd fokhagyma,
    • só,
    • egész fekete bors
    • 1 babérlevél
    • pirospaprika,
    • chilis fűszerkeverék
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:
    A babot (ha száraz), beáztatom egy éjszakára, másnap pedig tiszta vízben a fokhagymával, sóval- borsszemekkel, babérlevéllel megfőzöm.
    Míg a bab fő, csinálok egy pörköltalapot. A vöröshagymát apró kockákra vágom, sírás közben próbálom nem elvágni a kezem, majd olajon megpirítom. Leveszem a tűzről, hintek rá pirospaprikát, és beleforgatom a husit. Visszateszem a tűzre, és fehéredésig pirítom a húst. Utána fűszerezem a chili fűszerkeverékkel(ilyen chilisbab-keverék-szerűség,de jó bele!), kevés sóval, borssal, és felöntöm egy kis vízzel. Fedőt teszek rá,és hagyom rotyogni. Az a lényege, hogy először fűszerezzük túl ezt az alapot, hiszen úgyis fel lesz higítva, leves lesz, ahhoz meg több fűszer kell.
    Ha már megfőtt a husi, felöntöm vízzel, ha kell, utána fűszerezek, a megfőtt és leszűrt babot belekeverem. A tojást egy csipet sóval és annyi liszttel kikeverem, hogy keményebb tésztát kapjak, és belecsipkedem a levesbe. Nekem sikerült kb. fél grízgombóc nagyságú tésztákat csipkednem, ezt nem tanácsolom senkinek :D Lényegesen megnő így a főzés ideje…
    Ha a tészta már megfőtt, lehet is tálalni. Esetleg utólag még lehet bele tenni erőspaprikát.
    Anyu azt mondta, ha van otthon valami füstöltem, akkor tehetek bele (én füstölt kolbászt vágtam bele, 2 db 2 centis darabkát, el nem rontotta), és a gomba sem rontja el az összhatást. :)
    Jó étvágyat hozzá!

    Ez a receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.

    Sztori: Azért kapta a gulyás ezt az elnevezést, mert teljesen más a fűszerezése, mint az eredeti babgulyásnak-szeretek kísérletezni. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá