Minestrone leves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 20 dkg karfiol rózsa
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 20 dkg füstölt kolozsvári-, vagy más húsos szalonna
- 2 paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 3 l hús alaplé
- 5 dkg spagetti tészta
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, a fehérrépát és a zellert felkarikázzuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és egy fazékban az apróra vágott hagymával együtt süssük zsírjára, dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk hozzá az összes zöldséget, kissé forgassuk át és öntsük fel 3 liter alaplével.
Sóval, borssal ízesítsük. Fedő alatt főzzük a zöldségeket puhára. Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a cikkekre vágott paradicsomot. Összeforraljuk, szórjuk bele a kb. 3 cm-esre tördelt spagetti tésztát. Forrás után 4 perccel tálalhatjuk.
A tányérokba kiporciózva, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »