Minestrone leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 20 dkg karfiol rózsa
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 20 dkg füstölt kolozsvári-, vagy más húsos szalonna
- 2 paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 3 l hús alaplé
- 5 dkg spagetti tészta
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, a fehérrépát és a zellert felkarikázzuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és egy fazékban az apróra vágott hagymával együtt süssük zsírjára, dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk hozzá az összes zöldséget, kissé forgassuk át és öntsük fel 3 liter alaplével.
Sóval, borssal ízesítsük. Fedő alatt főzzük a zöldségeket puhára. Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a cikkekre vágott paradicsomot. Összeforraljuk, szórjuk bele a kb. 3 cm-esre tördelt spagetti tésztát. Forrás után 4 perccel tálalhatjuk.
A tányérokba kiporciózva, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.