Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minestrone leves recept

Minestrone leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg mirelit zöldbab
    • 20 dkg karfiol rózsa
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 közepes vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 20 dkg füstölt kolozsvári-, vagy más húsos szalonna
    • 2 paradicsom
    • 1 dl paradicsomlé
    • 3 l hús alaplé
    • 5 dkg spagetti tészta
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, a fehérrépát és a zellert felkarikázzuk.

    A szalonnát apróra kockázzuk és egy fazékban az apróra vágott hagymával együtt süssük zsírjára, dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk hozzá az összes zöldséget, kissé forgassuk át és öntsük fel 3 liter alaplével.

    Sóval, borssal ízesítsük. Fedő alatt főzzük a zöldségeket puhára. Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a cikkekre vágott paradicsomot. Összeforraljuk, szórjuk bele a kb. 3 cm-esre tördelt spagetti tésztát. Forrás után 4 perccel tálalhatjuk.

    A tányérokba kiporciózva, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá