Minestrone leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg mirelit zöldbab
  • 20 dkg karfiol rózsa
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 20 dkg füstölt kolozsvári-, vagy más húsos szalonna
  • 2 paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 3 l hús alaplé
  • 5 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, a fehérrépát és a zellert felkarikázzuk.

A szalonnát apróra kockázzuk és egy fazékban az apróra vágott hagymával együtt süssük zsírjára, dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk hozzá az összes zöldséget, kissé forgassuk át és öntsük fel 3 liter alaplével.

Sóval, borssal ízesítsük. Fedő alatt főzzük a zöldségeket puhára. Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a cikkekre vágott paradicsomot. Összeforraljuk, szórjuk bele a kb. 3 cm-esre tördelt spagetti tésztát. Forrás után 4 perccel tálalhatjuk.

A tányérokba kiporciózva, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.