Minestrone leves recept

Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve ( nálam: sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szárított sonka vagy bacon
- 1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)
- 2 db paradicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzá adom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsom pürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.
Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket és további 10 percig főzöm.
A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges után sózom és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.
Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »