Minestrone leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek olíva olaj
  • 50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve ( nálam: sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szárított sonka vagy bacon
  • 1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 babérlevél
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzá adom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsom pürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.

Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket és további 10 percig főzöm.

A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges után sózom és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.

Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom!

Jó étvágyat!